fbpx

Na een overlijden

Als u na een overlijden contact met ons opneemt, komen wij naar u toe. We bespreken met elkaar wat in de loop van de dagen kan en moet worden ingevuld. De betrokkenheid en de eigen inbreng van de nabestaanden zijn voor ons van wezenlijk belang voor de beslissingen, die worden genomen. Wij besteden daarom veel tijd aan het luisteren naar en uitvoeren van de wensen van de overledene en van u. Wij denken niet alleen mee, maar reiken u mogelijkheden en alternatieven aan.
U kunt daarbij denken aan:

 • de laatste verzorging
 • thuis opbaren of in een mortuarium, uitvaartcentrum, rouwkapel of elders
 • thanatopraxie (vorm van lichte balseming)
 • begraven of cremeren
 • de kist of ander omhulsel zoals rieten mand of een wade
 • het drukwerk
 • de advertenties
 • het rouwvervoer (rouwauto, motor, fiets, koets of eigen vervoer)
 • de bloemen
 • de afscheidsplechtigheid
 • locatie van de plechtigheid (kerk, MFA of bijvoorbeeld in eigen tuin) de condoleance

We bespreken met u wie de overledene zal verzorgen. Afhankelijk van wat u wilt, zullen wij ons terugtrekken, u helpen of alleen adviseren. Uiteraard is het mogelijk dat u de laatste verzorging geheel aan ons overlaat, maar ons uitgangspunt is, dat de keuze geheel bij u ligt.

Op verzoek bieden wij de mogelijkheid om samen met u na te denken over de dagen van overlijden tot en met de uitvaart. Een voorgesprek kan gehouden worden als u een terminale ziekte heeft, maar natuurlijk ook als u gezond bent en u uw wensen vast wil leggen zodat u weet dat het straks allemaal goed geregeld is. Het geeft zekerheid, dat uw persoonlijke wensen worden uitgevoerd op het moment van overlijden.

Klik hier voor een voorbeeld van een voorgesprek.

Wij kunnen u vertellen wat er allemaal mogelijk is. U kunt deze wensen vastleggen in een codicil of wilsverklaring.

Deze gratis wilsverklaring kunt u aanvragen via ons mailadres:
info@nuance-uitvaartbegeleiding.nl

Of u kunt deze zelf downloaden: Wilsverklaring in PDF formaat

De kosten voor een begrafenis of crematie zijn zeker een factor om rekening mee te houden.
Wij staan voor openheid en stellen altijd een voorlopige kostenbegroting op. De bedragen die op dat moment bekend zijn, staan dan ingevuld in de kostenbegroting. Van een aantal kosten, zoals bijvoorbeeld een advertentie in de krant, de inzet van een gastvrouw of de consumpties van een condoleance, wordt een schatting gegeven en achteraf met u op heldere wijze verrekend.
Over onze vaste werkzaamheden berekenen wij een basistarief.
De overige kosten zijn uiteraard sterk afhankelijk van de wensen en keuzen die u wilt realiseren. Zoals bijvoorbeeld de kosten voor een algemeen graf en een familiegraf. Misschien wilt u een aparte condoleance-avond, een uitgebreid afscheid met catering, volgauto’s, etc.

Iedere uitvaart zal daarom een uitvaart op maat zijn.

Ook verzorgen wij een budget uitvaart.

U kunt met elke verzekering terecht bij Nuance Uitvaartbegeleiding.
Van de polissen met een verzekerd geldbedrag wordt het bedrag rechtstreeks, aan u of aan ons, uitgekeerd. Hiermee kunt u, afhankelijk van de waarde, de uitvaart of een deel hiervan bekostigen.
Met een naturapolis kunt u ook contact opnemen met Nuance. U bent namelijk niet verplicht de uitvaartondernemer die u wordt aangeboden te accepteren.
In contact met de verzekeringsmaatschappij hoort u welk bedrag zij zullen uitkeren.
De maatschappij zal wel een bepaald bedrag (ledenkorting) in mindering brengen als u een uitvaartondernemer van uw keuze kiest. Houd altijd rekening met het feit, dat u alleen de standaardvoorzieningen van uw verzekering vergoed krijgt. Mocht u wensen hebben die buiten de standaardvoorzieningen vallen, dan zult u dit als extra posten op de eindfactuur terugvinden.
U kunt altijd vrijblijvend een kostenbegroting bij Nuance Uitvaartbegeleiding aanvragen als u te zijner tijd overweegt om voor ons te kiezen. Wij denken graag met u mee.
Op uw verzoek kunnen wij eventuele polissen ook voor u innen of u hierin adviseren en ondersteunen.

 

Binnen vier weken na de uitvaart nemen wij contact op met de nabestaanden om na te gaan of alles naar wens is verlopen.
Indien nodig en gewenst kunnen wij adviseren en ondersteunen op zowel zakelijk als emotioneel gebied.

Change Language To: German